با بیان داستان زیر که نشان‌دهنده تلاشگر بودن امام علی علیه‌السلام است، بستر مناسب برای انجام این فعالیت را فراهم می‌کنیم و امیرالمومنین(ع) را نیز به عنوان یک انسان پرتلاش معرفی می‌کنیم:
حضرت علی علیه‌السلام کار و تلاش را بسیار دوست داشتند. ایشان چاه‌های آب بسیاری را حفر کردند و با کاشتن درختان خرما نخلستان‌های زیادی را به وجود آوردند. بخشی از آنها را وقف می‌کردند تا مردم نیازمند و مسافران از آن استفاده کنند. حضرت علی علیه‌السلام به قدری خوب کارشان را انجام می‌دادند که هنوز بعد از گذشت چندین قرن بعضی از چاه‌های آب و نخلستان‌های ایشان موجود است.
حضرت علی علیه‌السلام با دستان خودشان زمین‌ها را شخم می‌زدند و هسته خرما را داخل آنها می‌کاشتند و با این کار زمین‌های زیادی را آباد کردند.
بخشی از خرماها را با نان‌هایی که حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها می‌پختند، شبانه برای نیازمندان می‌بردند. دست‌های ایشان به خاطر کار و تلاش فراوان آسیب دیده بود. ایشان تنبلی و بیکاری را دوست نداشتند و همیشه در حال کار و تلاش بودند.
در ادامه سوره تکویر را بعد از گفتن یک «یاعلی و یازهرا» می‌خوانیم و ثواب آن را به پیامبر اسلام و همه امامان علیهم‌السلام هدیه نموده و از دانش‌آموزان با خرما پذیرایی می‌کنیم.
سپس با همراهی دانش‌آموزان اقدام به کاشت هسته‌های خرمایی می‌کنیم که از قبل آنها را آماده کرده‌ایم. به دانش‌آموزان می‌گوییم که آماده‌سازی هسته خرما برای کاشت مقداری زمان‌بر است و ما باید از حدود سه هفته قبل آماده سازی هسته‌ها را شروع کنیم. هسته‌های خرما برای اینکه آماده شوند باید ابتدا خوب شسته شوند و یک هفته تا ده روز در ظرف آبی خیس بخورند. هسته‌هایی که روی آب قرار می‌گیرند را خارج می‌کنیم چون آنها قابلیت کاشت ندارند. آب ظرف در این مدت به طور مرتب با آب سرد تعویض شود. در مرحله بعد دانه‌های خرما را به مدت یک هفته تا ده روز بین دستمال مرطوبی قرار می‌دهیم و آن را داخل نایلونی در محل گرمی می‌گذاریم تا ریشه دهد. لازم است محل نگهداری آن جای روشنی باشد ولی در نور مستقیم خورشید نباشد. اگر رطوبت دستمال کم شد آب را روی آن اسپری می‌کنیم. هسته‌هایی که ریشه داده‌اند، آماده برای کاشتن در گلدان هستند. سپس هسته‌ها را به دانش‌آموزان می‌دهیم تا داخل گلدانها بکارند. می‌توانیم صوت سوره را همزمان در کلاس پخش کنیم. از دانش‌آموزان می‌خواهیم از گلدان‌ها به خوبی مراقبت کنند تا جوانه بزنند. این فعالیت بسیار جذاب و شیرین است ولی در صورت نبودن شرایط مناسب می‌توانیم دانه‌های دیگری را به جای هسته خرما بکاریم.

«طریقه کاشت هسته خرما»