خواندن سوره به عنوان مهمترین شیوه مواجه کردن بچهها با سوره مبارکه، حتی اگر زمان زیادی را به خود اختصاص ندهد، از جمله اصلیترین برنامههای فهم قرآن است.
برای اینکه دانشآموزان، از خواندن و شنیدن سوره لذت ببرند میتوانیم از روشهای متنوع خواندن سوره بهره ببریم.
- در حالی که یک جعبه هدیه را رنگ میکنند صوت سوره را بشنوند.
- در حالی که با یکدیگر دست میدهند سوره را بخوانند.
- با دانشآموزان پایههای پایینتر یک حلقه تشکیل داده، بچرخند و سوره را همخوانی کنند.
- درحالیکه دستهای یکدیگر را بالا گرفتهاند سوره را همخوانی کنند.
- به نیت اینکه بتوانند حقوق سایر هممدرسهایهایشان را به خوبی رعایت کنند سوره را همخوانی کنند.
- هنگام برش زدن و تقسیم کردن هر نوع خوراکی برای تعداد زیادی از دانشآموزان سوره را قرائت کنند.
- نام افراد مختلفی را که حقوقی به گردنشان دارند را بگویند و سپس همه با هم برای سلامتیشان بصورت جمعی سوره را تلاوت کنند.
- درحالیکه با انگشتان دو دستشان شکل یک قلب را درست کردهاند سوره را بخوانند.
- از دانشآموزان میخواهیم سوره را همخوانی کنند. در همان حال روی تخته یک آدمک بزرگ کشیده و داخلش کلمهی من و اطرافش کلمات دوستم، پدرم، مادر، همسایه و … را مینویسیم.
- عبارت «مهربان و بیتوقع مثلِ…» را روی تخته مینویسیم. دانشآموزان سوره را همخوانی میکنند یا به صوتش گوش میدهند. در همان حال پای تخته آمده و آن را با کلمات مختلفی که این جمله را کامل میکند پُر میکنند.
- هر دانشآموز یکی از کارهای خوبی که در رابطه با رعایت حقوق دیگران انجام داده است، را تعریف کرده و یک آیه از سوره را بخواند.
- بعد از تمرین و تکرار سوره از دانشآموزان میخواهیم تا در گروههای چهار نفره ایده و روش خلاقی برای تلاوت سوره در مدرسه بیابند و در همان روز اجرا کنند. مثل جمعخوانی سوره در زنگ تفریح، هماهنگی با معلم یکی از کلاسها و تلاوت سوره در آن کلاس و تکرار توسط دانشآموزان کلاس، خواندن سوره در جمع دوستان در زنگ تفریح، تلاوت بعد از نماز جماعت و …
- دانش آموزان را به نمازخانه میبریم از آنها میخواهیم در گروههایی چهار نفره قرار بگیرند. بعد از گذاشتن صوت سوره و تکرار، از آنها میخواهیم تا هر گروه با توجه به تعداد گروهها مثلا چهار تا پنج آیه را حفظ کند و سپس هر گروهی به ترتیب میخواند تا کل سوره از حفظ تلاوت شود.